אם ט"ו בשבט גורם לכם לחשוב על גשם, בוץ ופירות יבשים, אתם לגמרי לא לבד. אבל האם ידעתם שהחג הזה, שמקדש את פירות הארץ, הוא בעצם חלון הצצה לעולם החקלאות הקדום של אבותינו?

בימי קדם, חג האילנות היה לא רק הזדמנות לנטוע שתיל חדש, אלא גם זמן למלא את המחסנים עם פירות הארץ ששמרו על תושבי הארץ לאורך כל השנה.

לפני עידן המקררים, פירות שבעת המינים היו מתנה מהטבע, אך איך אפשר לשמור עליהם לאורך זמן? את החיטה קלו ואחסנו בממגורות, את הענבים הפכו לצימוקים, את התאנים לדבלים, והזיתים שימשו להכנת שמן או נכבשו. אפילו גרעיני הרימונים היו מייבשים, כך שבני אדם יכלו להפיק תועלת מהפירות גם מחוץ לעונותיהם.

ואתם יודעים מה החלק הכי טוב? המסורת הזו לא נעלמה. גם היום, כשאתם מנשנשים פירות יבשים בט"ו בשבט, אתם בעצם מחזיקים במסורת בת אלפי שנים.

ט"ו בשבט בימי קדם

חקלאות קדומה בלב ירושלים

החווה בגיא, הממוקמת בלב ירושלים, מציעה לכם לחוות את המלאכות החקלאיות הקדומות הללו. במהלך השנה מתקיימות בחווה פעילויות כמו מסיק זיתים, דריכת ענבים ועוד. בהתאם לעונות השנה. הביקור בחווה מאפשר ללמוד על שיטות הגידול והבנייה המסורתיות, ולהבין כיצד התקיימו תושבי ירושלים לפני אלפי שנים.

החווה ממוקמת בגן לאומי סובב חומות ירושלים, שם ניתן לצאת טיול עצמאי בין מתקנים חקלאיים קדומים וליהנות מפריחתו של הטבע. הכניסה חופשית בכל ימות השבוע.

לפרטים נוספים על החווה בגיא>>

ט"ו בשבט - פריחה בחווה בגיא, צילום: שחר אריאל
פריחה בחווה בגיא, צילום: שחר אריאל