הסל ריק
אם ט"ו בשבט גורם לכם לחשוב על גשם, בוץ ופירות יבשים, אתם לגמרי לא לבד. אבל האם ידעתם שהחג הזה, שמקדש את פירות הארץ, הוא בעצם חלון הצצה לעולם החקלאות הקדום של אבותינו?
בימי קדם, חג האילנות היה לא רק הזדמנות לנטוע שתיל חדש, אלא גם זמן למלא את המחסנים עם פירות הארץ ששמרו על תושבי הארץ לאורך כל השנה.
לפני עידן המקררים, פירות שבעת המינים היו מתנה מהטבע, אך איך אפשר לשמור עליהם לאורך זמן? את החיטה קלו ואחסנו בממגורות, את הענבים הפכו לצימוקים, את התאנים לדבלים, והזיתים שימשו להכנת שמן או נכבשו. אפילו גרעיני הרימונים היו מייבשים, כך שבני אדם יכלו להפיק תועלת מהפירות גם מחוץ לעונותיהם.
ואתם יודעים מה החלק הכי טוב? המסורת הזו לא נעלמה. גם היום, כשאתם מנשנשים פירות יבשים בט"ו בשבט, אתם בעצם מחזיקים במסורת בת אלפי שנים.