בחלקה העליון של הבריכה נראית תעלה שהזינה את בריכת השילוח במים שמקורם בנקבת חזקיהו. סמוך לתעלה יש בריכת אבן קטנה, שאף היא מלאה במים. ייתכן שזו שימשה לצורכי שתייה בעת שהתחתונה שמשה לרחצה.
גרם מדרגות עשויות עץ מוביל מן הבריכה מערבה אל דרך עולי הרגל. לפנינו רחוב מדורג בנוי לתלפיות מסוף ימי הבית השני. הרחוב מטפס לאורך הגיא בצדו המזרחי אל עבר הר הבית, ועל פי פרופ' רוני רייך סביר להניח כי זוהי תחילתו של אותו רחוב שנחשף סמוך לקשת רובינסון שבכותל המערבי.
הרחוב היה מפואר מאד ולמעשה טרם נחפר למלוא רוחבו, אך ייתכן שמדובר ברוחב מרשים של עשרות מטרים. ריצוף הרחוב נשתמר היטב, למעט מספר מקומות שבהם נפרץ בכוח רב. מתחת לפרצות אפשר להבחין בתעלת ניקוז, שבה התגלו סירי בישול שלמים ומטבעות מימי המרד הגדול נגד הרומאים.
כפי הנראה זהו המקום שבו מצאו אחרוני המורדים מפלט מהרומאים שהחריבו את ירושלים בשנת 70, ואת סירי האוכל הביאו עמם המורדים למחבוא לשהייה ממושכת. על הסוף הטראגי של הנחבאים בתעלות מעידות הפרצות שפרצו הרומאים באבני הריצוף.
וכך מספר ההיסטוריון יוסף בן מתתיהו: "ואחרי אשר המיתו הרומאים חלק האנשים היוצאים אליהם ואת שאריתם לקחו בשבי, חקרו למצוא את האנשים המסתתרים במנהרות וקרעו את שכבת האדמה אשר על גבן ואת כל הנופלים בידם היכו לפי חרב. ובמנהרות נמצאו כאלפיים פגרים, מהם פגרי אנשים, אשר טרפו את נפשם בכפם ורובם חללי רעב" (מלחמת היהודים ו', ט', ד').
באתר החפירה שברחוב המזרחי, ייחנך בימי פסטיבל האור (15-22/6/2011) מיצג חדשני ומרגש שיחשוף בפני המבקרים את עברו המיוחד של המקום, ויאפשר למטיילים הרבים להתוודע מקרוב אל התגליות המרגשות באמצעות הקולות והצלילים של ימי הבית השני.
לצדו של הרחוב המזרחי נחשף קטע יפה נוסף בצד המערבי של הגיא. כפי הנראה היה זה קצהו המערבי של אותו רחוב עצמו. הרחוב מטפס גם הוא במעלה הגיא, ועמו נעלה כלפי צפון. נטפס שמאלה במדרגות מתכת אל תוך תעלת ניקוז גדולה, שנחצבה בתחתית הסתעפות הרחוב הראשי העובר לאורך הגיא.
תעלה מרשימה זו, המשתרעת לאורך מאות מטרים, נפתחת למבקרים למלוא אורכה רק במהלך קיץ 2011.
תעלת הניקוז השתמרה בשלמותה מימי הבית השני, אך ברבות השנים בהן עמדה ללא שימוש היא התמלאה סחף. התעלה מקורה לוחות אבן ודפנותיה בנויות אבני גזית שמגיעות עד לגובה 2.5 מטרים ברוב חלקי התעלה.
ממצאים רבים מימיה האחרונים של ירושלים בימי המרד הגדול ברומאים התגלו בתוך התעלה, וביניהם ממצא נדיר יחסית של מטבע כסף מהעיר צור, שכדוגמתו השתמשו עולי הרגל לתשלום מחצית השקל.
התעלה מחברת את רחבת הכותל של ימינו עם בריכת השילוח על פני כ-700 מטרים, וההליכה המרגשת בה מאפשרת למעשה יום טיול שלם מתחת לקרקע בימי הקיץ החמים, או בימי החורף הגשומים.